MI TUDJUK, HOGY NEM VOLT OLCSÓ A PÓTHAJAD,
ÉS HOSSZÚ TÁVÚ BEFEKTETÉSNEK SZÁNTAD.
MI EHHEZ MÉRTEN BÁNUNK VELE.

Póthajad van, és nem vállalja el a fodrász?
Okkal teszi. A póthajas frizurák elkészítése a fodrászaton belül külön ágazat, és kevesen értenek csak hozzá. Nálunk olyan szakemberek dolgoznak, akiknek vendégköre hosszú évek óta túlnyomórészt póthajas vendégekből áll.

A póthaj nemcsak szaloneljárásokban (vágás, festés, melír, dauer) igényel speciális kezelést, hanem az otthoni ápolásban is.

Miben különbözik a póthaj kezelése a hagyományos fodrászati eljárásokhoz képest?

A póthaj, bár rögzítve van a saját hajadhoz, a fejbőrödből nem nyer tápanyagot olyan módon, mint saját hajszálaid. Ezért hajlamosabb töredezésre, elvékonyodásra, kiszáradásra, rugalmasság elvesztésére. A póthajfodrász, megfelelő kezeléssel ezt a folyamatot lelassíthatja.

Minden póthaj egyedi. A tapasztalt póthajfodrász ránézésre meg tudja állapítani, hogy póthajad európai vagy ázsiai származású, esetleg kevert. Ismeri ezek különbözőségeit, és pontosan tudja, hogy melyik típusú haj hogyan fog reagálni festésre, dauerra, és frizurád elkészítésére (beszárítás, vasalás, csavarás). Például a saját hajszíned előállításához alkalmas festék, nem feltétlenül fogja ugyanazt az árnyalatot eredményezni a póthajadon.

Mennyi ideig használható egy póthaj?
Ez nagyon egyszerű kérdés.
Amíg szép. Ezalatt azt értjük, hogy puha, természetes, és minősége közel azonos saját hajad szerkezetével. Ez európai hajak esetében egy-két év. Ez az időtartam meghosszabbítható. Az európai póthaj például festhető, dauerolható, de azt már csak a póthajfodrász tudja, hogy milyen vegyi anyagot használjon ahhoz, hogy a póthajad még sokáig szépítse megjelenésed. Ha egy-két évvel később kell új hajat venned, annak anyagi szempontjai sem mellékesek.

A frizurád elkészítésénél is szükséged van a póthajfodrász szakértelmére. A póthaj könnyen válik temészetellenssé. Egy rosszul megválasztott vágással messziről látszik, hogy mű.

Mi, a póthajas vendékörünkkel eltöltött évek során kitapasztaltuk azokat a vágási technikákat, mellyekkel a lehető legtermészetesebbnek tűnik a friuzurád.